• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapečeni kačkavalj iz rerne, lepši od pohovanog: Recept za specijalitet koji se topi u ustima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jednostavno jelo lako će napraviti i početnici u kulinarstvu

  • 0
Zapečeni kačkavalj

Foto: Shutterstock

Jedno od jela koje rado pravimo jeste pohovani kačkavalj, jer je recept jednostavan, a ukusan ručak gotov je za tren oka. Međutim, kačkavalj iz rerne po svemu prevazilazi onaj pohovani. 

Lakše se sprema, ukusniji je i sočniji, a i posle pripreme ovog jela manje je sudova za pranje.

Ako ga još niste probali, pravi je trenutak da spremite ručak po ovom jednostavnom receptu.

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  •  

  • 2 dl mleka
  •  

  • 4 kašike brašna
  •  

  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  •  

  • 200 gr pavlake
  •  

  • 300 gr rendanog kačkavalja 
  •  

  • 100 gr sitnog sira
  •  

  • 50 gr maslaca
  •  

 

Priprema:

 

Mikserom umutite jaja, dodajte mleko i brašno i umutite sve zajedno, pa sipajte biber. U to dodajte pavlaku, rendani kačkavalj i sitni sir, pa dobro izmešajte sve zajedno da se smesa lepo sjedini.

Rastopite 50 grama maslaca i sipajte u vatrostalnu posudu, a zatim sipajte smesu od sira. Zagrejte rernu na 180 stepeni i  pecite jelo 30 minuta.

Servirajte ga uz sezonsku salatu.

Prijatno!

 

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti