• 0

Kremasta čorba sa tikvicama je sve što vam danas treba: Recept za osvežavajuće jelo koje rashlađuje

, Telegraf

Priprema se brzo i lako, a ukus oduševljava

  • 0
Čorba, čorba sa tikvicama

Foto: PrintScreen/Youtube/CooKing

Posle napornog dana letnja osvežavajuća čorba puna vitamina je sve što vam je potrebno.

Leti svima najviše prijaju lagani obroci čija priprema ne oduzima previše vremena. Ova ukusna čorba idealno je jelo za celu porodicu, a ono što je najvažnije njena priprema je brza i laka.

Sastojci: 

  • 500 gr tikvica
  • 60 ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 gr krompira
  • 150 gr šargarepe
  • 600 ml vode
  • 350 ml mleka
  • so, biber
  • 1 kašičica belog luka
  • 1 kašičica mirođije
  • dvopek za dekoraciju
  • 1 kašika maslinovog ulja po želji

Priprema: 

Tikvice, šargarepu, crni luk i krompir oljuštite, pa isecite na sitne kockice. U veću šerpu sipajte ulje i stavite luk da se dinsta, a zatim dodajte ostalo povrće, kao i so i biber. Kada povrće omekša sipajte vodu i promešajte sve zajedno, pa kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 20 minuta.

Blenderom umutite sve sastojke, postepeno sipajte mleko i dodajte mirođiju, beli luk i začine po želji.

Jelo dekorišite dvopekom ili starim zapečenim hlebom, a po želji za potpuniji ukus možete u svaku prociju da sipajte po jednu kašiku maslinovog ulja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima