• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za ukusno, brzo i pravo letnje jelo: Zapečeno povrće sa kačkavaljem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treba upotrebiti samo malo mašte i od svakodnevnih namirnica dobićete savršen obrok

  • 0
Zapečeno povrće, hrana, meso Foto: Pixabay

Brzo, lako i jednostavno, a ukusno, to je ono što se u većini slučajeva traži od svih recepata, a posebno kada je leto.

Ovo godišnje doba obiluje svežim voćem i povrćem, pa i nije toliko teško pripremiti ukusno jelo. Uz malo truda i od svakodnevnih namirnica dobićete savršen obrok.

Jedno od takvih je i zapečeno raznovrsno povrće sa kačkavaljem, koje može biti i samostalno jelo, a može se služiti i kao prilog.

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 srednji plavi patlidžan
  • 2 paradajza
  • 1 zelena paprika 
  • 1 crvena paprika
  • 1 crveni luk
  • 200 gr kačkavalja
  • 20 ml ulja
  • 1-2 čena belog luka
  • so, biber, majčina dušica, začini po ukusu

Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Patlidžan isecite na kockice, pa posolite i ostavite neko vreme sa strane. Kada pusti vodu patlidžan isperite i ostavite sa strane do upotrebe. Tikvicu isecite na identične kocke.

Paradajz prelijte vrelom vodom, pa ga oljuštite i isecite ga na veće komade.

Luk isecite na rebarca, a papriku na deblje štapiće. Beli luk iseckajte sitno.

Zagrejte ulje i propržite luk na tihoj vatri. Kada luk postane staklast, dodajte redom povrće, tikvicu, patlidžan, paradajz, papriku i beli luk. Sve dobro izmešajte i dinstajte oko 5 minuta.

Posle tog vremena, povrće sipajte u nauljenu posudu za pečenje, narendajte kačkavalj i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Jelo služite stoplo.

Prijatno!

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti