• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pire od tikvica, aromatičan i kremast kao puter: Recept za lagan letnji ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz sezonsku salatu može da bude kompletan obrok

  • 0
pire od tikvica Foto: Shutterstock

Tikvice su omiljeno letnje povrće, jer ih je moguće spremiti na mnogo načina. Ukusne su i ako su punjene mesom i pirinčem, i ako su nadevene drugim povrćem, u vidu musake ili uštipaka, grilovane…

U toplim letnjim danima ništa ne prija više od laganog obroka, a jedan od takvih je i pire od tikvica. Brzo se priprema, sastojci nisu skupi, a ukus je fantastičan zahvaljujući mirođiji i kačkavalju.

Sastojci:

  • kilogram tikvica
  • malo ulja
  • 100 grama kačkavalja
  • veza mirođije
  • so, biber

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na šire kolutove. U tiganj sipajte malo ulja, 100 mililitara vode, pa dodajte tikvice, poklopite tiganj i ostavite tikvice da se bare najduže 10 minuta na srednje jakoj vatri.

Potom odlijte višak vode, preručite tikvice u drugu posudu, dodajte im sitno iseckanu mirođiju, so i biber, pa ih izgnječite viljuškom ili izmiksajte štapnim mikserom.

Dodajte 100 grama izrendanog kačkavalja, dobro promešajte pire i služite dok je topao.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti