• 0

Pire od tikvica, aromatičan i kremast kao puter: Recept za lagan letnji ručak

Uz sezonsku salatu može da bude kompletan obrok

  • 0
pire od tikvica

Foto: Shutterstock

Tikvice su omiljeno letnje povrće, jer ih je moguće spremiti na mnogo načina. Ukusne su i ako su punjene mesom i pirinčem, i ako su nadevene drugim povrćem, u vidu musake ili uštipaka, grilovane…

U toplim letnjim danima ništa ne prija više od laganog obroka, a jedan od takvih je i pire od tikvica. Brzo se priprema, sastojci nisu skupi, a ukus je fantastičan zahvaljujući mirođiji i kačkavalju.

Sastojci:

  • kilogram tikvica
  • malo ulja
  • 100 grama kačkavalja
  • veza mirođije
  • so, biber

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na šire kolutove. U tiganj sipajte malo ulja, 100 mililitara vode, pa dodajte tikvice, poklopite tiganj i ostavite tikvice da se bare najduže 10 minuta na srednje jakoj vatri.

Potom odlijte višak vode, preručite tikvice u drugu posudu, dodajte im sitno iseckanu mirođiju, so i biber, pa ih izgnječite viljuškom ili izmiksajte štapnim mikserom.

Dodajte 100 grama izrendanog kačkavalja, dobro promešajte pire i služite dok je topao.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima