• 0

Iznutra mekana, a spolja hrskava: Tortilja punjena jajima, šunkom i kačkavaljem, gotova za 10 minuta

, Telegraf

Finalni proizvod je ukusni obrok koji će obradovati sva vaša čula

  • 0
Omlet tortilja, jaja

Foto: Shutterstock

Želite da iznenadite ukućane bogatim i ukusnim doručkom? Ovaj recept uzdiže klasični omlet i tortilju na potpuno novi nivo, jer se pre svega lako sprema i nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine da biste pripremili ovo jelo.

Sigurni smo da će ove tortilje postati jedna od vaših omiljenih slanih đakonija.

Sastojci:

  • 1 tortilja
  • 2 jaja
  • 50 gr šunke
  • 40 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začini po želji
  • malo ulja

Priprema:

Jaja umitite, pa dodajte so i začine po želji. Nauljite tiganj, zagrejte ga, pa sipajte umućena jaja i preko stavite tortilju. Kada se jaja zapeku, okrenite ih zajedno sa tortiljom. Šunku iseckajte na kockice, a kačkavalj narendajte, pa stavite preko jaja.

Špatulom polako prekopite jednu stranu tako da napravite oblik valjka, a zatim pažljivo prebacite na tanjir i isecite tortilju na pola.

Jelo služite toplo uz omiljeni umak, jogurt ili sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima