• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Punjene prženice koje neće upiti ni kap ulja: Zbog ovog sastojka ostaće sočne, a neće biti masne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo

  • 0
Aca Lakuas i Kristina Kija Kockar

Foto: Shutterstock

Prženice su jedan od onih doručaka koji miriše na detinjstvo, bezbrižnost i bakinu kuhinju. Većini su omiljene, a pored toga što se pripremaju brzo, idealan su način da potrošite ostatke starog hleba. 

Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo. Punjene prženice zadovoljiće nepca i najvećih gurmana.

Sastojci:

 

  • 8 parčića starog belog hleba
  •  

  • 100 gr rendane šunke 
  •  

  • 100 gr rendanog kačkavalja
  •  

  • 2 kašike majoneza
  •  

  • 2 kašike kečapa
  •  

  • 3 jaja
  •  

  • 3 kašike mleka
  •  

  • 1 kašičica brašna
  •  

  • malo soli
  •  

  • ulje za prženje
  •  

 

Priprema:

 

Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom.

Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio.

Uradite tako sa svim kriškama hleba.

Jaja sa mlekom i kašičicom brašna umutite i dodajte soli po ukusu. Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.

Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje.

Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.

Služite ih tople.

Prijatno!

 

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti