• 0

Punjene prženice koje neće upiti ni kap ulja: Zbog ovog sastojka ostaće sočne, a neće biti masne

, Telegraf

Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo

  • 0
Aca Lakuas i Kristina Kija Kockar

Foto: Shutterstock

Prženice su jedan od onih doručaka koji miriše na detinjstvo, bezbrižnost i bakinu kuhinju. Većini su omiljene, a pored toga što se pripremaju brzo, idealan su način da potrošite ostatke starog hleba. 

Za klasične prženice svi znaju, ali ovaj jednostavan doručak možete pripremiti sa malim izmenama i dobiti potpuno novo jelo. Punjene prženice zadovoljiće nepca i najvećih gurmana.

Sastojci:

  • 8 parčića starog belog hleba
  • 100 gr rendane šunke 
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike kečapa
  • 3 jaja
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašičica brašna
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Na jedno parče hleba namažite tanko majonez, a na drugo tanko kečap. Na krišku koja je premazana majonezom stavite rendani kačkavalj, pa stavite narendanu šunku i zalepite kriškom koja je premazana kečapom.

Ukoliko je potrebno, kriške malo pritisnite kako bi se zalepile i kako nadev u toku prženja ne bi iscurio.

Uradite tako sa svim kriškama hleba.

Jaja sa mlekom i kašičicom brašna umutite i dodajte soli po ukusu. Brašno je dodatak koji će sprečiti prženice da budu masne. U toku prženja će se stvoriti korica i hleb neće upiti mnogo ulja.

Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi. Prženice umačite sa svih strana u umućena jaja neposredno pre spuštanja u vrelo ulje.

Pržite oko minut sa jedne i minut sa druge strane, dok ne porumene.

Služite ih tople.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima