• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gibanica iz tiganja, hrskava i ukusna kao da ste je pekli u rerni: Recept koji ćete stalno praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne iziskuje puno vremena, niti posebnu umešnost u kuhinji

  • 0
gibanica iz tiganja, burek, pita sa sirom Foto: Shutterstock

Kad nemate vremena za pravljenje klasične gibanice, dobro će doći i ona pečena u dubljem tiganju. Za razliku od uobičajene gibanice u koju se dodaje prašak za pecivo kako bi narasla i bila vazdušasta, u gibanicu iz tiganja ne ide ovaj dodatak, a ipak može da bude rupičasta i da, narodski rečeno, “diše”.

Sastojci:

  • 500 gr kora za gibanicu
  • 400 gr sira
  • 4 jaja
  • čaša pavlake
  • 5 kašika ulja
  • so (ako sir nije dovoljno slan)

Priprema:

Tiganj premažite uljem.

Svaku koru presecite na pola, pa je filujte smesom od sira i 3 žumanca koja ste prethodno sjedinili. Kore motajte u frulicu i slažite u krug po obodu tiganja, pa popunjavajte celu površinu tiganja.

Trudite se da frulice od kora budu što tanje, jer će tako gibanica biti vazdušastija.

Kad ispunite tiganj frulicama nadevenih sirom, prelijte gibanicu mešavinom od tri kašike ulja, tri belanca, jednog celog jajeta i pavlake.

Poklopite tiganj, stavite ga na ringlu na umerenu temperaturu i pecite 15 minuta.

Ukoliko želite da se uhvati reš korica i sa gornje strane gibanice, prebacite gibanicu na tanjir, pa gornji deo spustite na dno tiganja i ostavite da se peče još desetak minuta.

Služite toplo.

Prijatno!

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti