• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za preukusni hleb punjen kačkavaljem i kobasicom: Aromatično testo koje se topi u ustima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi gurmanski obrok

  • 0
Hleb

Printskrin: Youtube/Amo Receitas

Ne postoji ništa lepše od mirisa pečenog domaćeg hleba i onog trenutka kada zagrizete hrskavu koricu, pa polako stižete do tople, mekane sredine. A kada je sredina punjena kačkavaljem i kobasicom, sigurno je da ovom hlebu niko ne može da odoli.

Možete ga poslužiti kao doručak, a može da bude i ukusna večera, pogotovo ako planirate da iznenadite porodicu zanimljivim receptom.

Sastojci:

 

  • 10 gr kvasca
  •  

  • 2 jaja
  •  

  • 1 kašika šećera
  •  

  • 200 ml mleka
  •  

  • kašičica soli
  •  

  • 100 ml ulja
  •  

  • 400 gr brašna
  •  

  • kašika peršuna
  •  

  • 200 gr suve kobasice
  •  

  • 150 gr kačkavalja
  •  

 

Priprema:

 

U posudi umutite jedno jaje, pa dodajte so, šećer, kvasac, ulje i mlako mleko. Kada se sve sjedini dodajte i brašno, pa umesite testo. Ostavite ga da odmori 20 minuta, kako bi se kvasac aktivirao. Na radnu površinu sipajte malo brašna i razvucite ga oklagijom u oblik pravougaonika.

Kobasice iseckajte na kolutove, pa ih stavite u prethodno zagrejan tiganj. Kada promene boju, izvadite ih na tanjir, a kada se ohlade poređajte ih ravnomerno po testu.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa zajedno sa peršunom pospite preko kobasica. Ostavite šaku kačkavalja kako biste posuli testo pre pečenja.

Testo urolajte, a ivice uvucite na unutra, kako sadržaj ne bi ispao.

Pleh u kom ćete peći nauljite, stavite testo u njega, pa prekrijte krpom i ostavite na toplo mesto sat vremena.

Umutite jedno žumance i premažite testo, pa pospite kačkavaljem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata.

Prijatno!

 

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti