• 0

Savršene mlečne rolnice, bolje od onih iz pekare: Domaće pecivo od koga ide voda na usta

, Telegraf

Savršene su i tople i hladne, a mekane ostaju i nekoliko narednih dana

  • 0
Kiflice, pecivo, rolnice

Foto: Shutterstock

Miris peciva koji se širi domom, verovatno je jedna od najlepših stvari koje možete prirediti i sebi, ali i svojim ukućanima u danima vikenda.

Ne postoji bolji način da se započne dan od onog kada je porodica na okupljena oko stola i uživa u doručku. Ove kiflice su idelane za početak vikenda, za dane kada želite da sebi ugodite.

Najbolja stvar kod njih je da su savršene i tople i hladne, a mekane ostaju i nekoliko narednih dana, pod uslovom da opstanu.

Sastojci:

  • 800 gr brašna
  • 80 gr šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 10 gr soli
  • 400 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • semenke za posipanje po izboru

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, šećer i ostavite da kvasac počne da peni. Potom redom dodajte tečne sastojke, ulje i dva belanceta, a žumanca ostavite sa strane. Od svih sastojaka umesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.

Pokrijte čistom krpom i ostavite testo sat vremena da nadolazi.

Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na 20 delova. Svaki deo razvucite oklagijom, pa savijte u rolnicu i stavite u podmazani pleh.

Rolnice ostavite da nadolaze oko 15 minuta.

Žumanca razmutite sa kašikom mleka i kašikom ulja, pa premažite sve rolnice i pospite semenkama po izboru.

Stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni da se peku oko 25 minuta.

Iako su blago slatkaste, ove rolnice se odlično slažu i sa slatkim i sa slanim nadevima i dodacima, a ogu se jesti i potpuno samostalno.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima