• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršene mlečne rolnice, bolje od onih iz pekare: Domaće pecivo od koga ide voda na usta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršene su i tople i hladne, a mekane ostaju i nekoliko narednih dana

  • 0
Kiflice, pecivo, rolnice Foto: Shutterstock

Miris peciva koji se širi domom, verovatno je jedna od najlepših stvari koje možete prirediti i sebi, ali i svojim ukućanima u danima vikenda.

Ne postoji bolji način da se započne dan od onog kada je porodica na okupljena oko stola i uživa u doručku. Ove kiflice su idelane za početak vikenda, za dane kada želite da sebi ugodite.

Najbolja stvar kod njih je da su savršene i tople i hladne, a mekane ostaju i nekoliko narednih dana, pod uslovom da opstanu.

Sastojci:

  • 800 gr brašna
  • 80 gr šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 10 gr soli
  • 400 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • semenke za posipanje po izboru

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, šećer i ostavite da kvasac počne da peni. Potom redom dodajte tečne sastojke, ulje i dva belanceta, a žumanca ostavite sa strane. Od svih sastojaka umesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.

Pokrijte čistom krpom i ostavite testo sat vremena da nadolazi.

Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na 20 delova. Svaki deo razvucite oklagijom, pa savijte u rolnicu i stavite u podmazani pleh.

Rolnice ostavite da nadolaze oko 15 minuta.

Žumanca razmutite sa kašikom mleka i kašikom ulja, pa premažite sve rolnice i pospite semenkama po izboru.

Stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni da se peku oko 25 minuta.

Iako su blago slatkaste, ove rolnice se odlično slažu i sa slatkim i sa slanim nadevima i dodacima, a ogu se jesti i potpuno samostalno.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti