• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za musaku od pečenih paprika: Brzo i ukusno jelo za celu porodicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolja i od one sa krompirom

  • 5
Musaka, musaka sa paprikom

Printskrin: Youtube/Serpica Recepti

U ovom periodu godine glavna zvezda svake kuhinje su pečene paprike. Osim što su neizostavni deo zimnice, svaka domaćica će bar desetak komada odvojiti za savršeno, i među Srbima omiljeno jelo - musaku.

Ovo je prilično brzo jelo, a veoma zasitno, pa po malo i neobično, budući da kada kažemo musaka, najčešće pomislimo na onu sa krompirom.

Međutim, ni ova verzija ne zaostaje previše po ukusu, a gastro poznavaci kažu da je čak i bolja.

Sastojci:

 

  • 500 gr mlevenog mesa po izboru 
  •  

  • 2 glavice crnog luka
  •  

  • 10 pečenih paprika
  •  

  • 2 jaja
  •  

  • 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
  •  

  • so i biber po ukusu
  •  

  • 200 ml vode
  •  

  • 3-4 kašike ulja
  •  

 

Priprema:

 

Iseckajte sitno crni luk, pa propržite na malo vode i ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso i začine, malo vode, pa sve dinstajte oko 20 minuta.

Pečene paprike očistite od ljuske i semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Svaku otvorite i podelite na tri dela.

Rernu uključite na 200 stepeni.

Posudu u kojoj će se musaka peći podmažite uljem, pa ređajte red paprika, red mesa i tako dok imate materijala. Trebalo bi da poslednji red budu paprike.

Jaja, pavlaku, vodu, so i biber dobro umutite i prelijte preko musake. Pokrijte je folijom i stavite oko sat vremena da se peče. Pred kraj pečenja uklonite foliju, pa ostavite musaku još pet minuta da dobije lepu, hrskavu koricu.

Služite toplo!

Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Da li

    18. septembar 2021. | 14:21

    Meso već skoro isprženo, paprika već ispečena i sve to sat vremena u rerni?! Zašto?

    Podelite komentar

  • tea

    18. septembar 2021. | 13:26

    jos je lepsa kad se paprike ispohuju.

    Podelite komentar