• 0

Recept za đevreke koji će vam uspeti svaki put: Spolja hrskavi, a unutra mekani

, Telegraf

Parira onom iz pekare

  • 0
djevrek, đevrek, pecivo

Foto: Shutterstock

Retko šta može da zameni ukus hrskave korice i miris domaćeg peciva. Iako često posežemo za onima iz pekare, uvek postoji sumnja da li postoje aditivi i koliko pecivo dugo stoji. Zato je uvek najbolja opcija da omiljeno pecivo pripremite sami kod kuće.

Zato vam donosimo recept za ukusne đevreke čiji je ukus bolji od onih iz pekare. 

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 5 gr suvog kvasca
  • 2 kašike ulja
  • 550 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 100 g susama
  • 1 kašičica meda

Priprema: 

Šećer, ulje, kvasac i 300 ml vode stavite u jednu posudu i pomešajte. Ostavite da odstoji 10 minuta, pa dodajte brašno i so. Umesite testo koje se odvaja od zidova posude, pa ga ostavite da odstoji sat vremena.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i podelite ga na osam jednakih delova. Svaki deo rastanjite na štapić dužine 30 centimetara, pa ga savijte u oblik đevreka. 

Pomešajte 100 mililitara mlake vode sa kašikom meda, pa premažite svaki đevrek posebno i obilno pospite susamom.

Pleh nauljite i poređajte đevreke, pa ih pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Služite ih tople, a ukusni će biti i sutradan.

Prijatan!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima