• 0

Sendviči punjeni preukusnim nadevima: Recept za doručak koji će se posebno dopasti deci

, Telegraf

Ako vam je ponestalo ideja šta da pripremite za prvi obrok u danu, isprobajte ovaj jednostavan recept

  • 0

Foto: Printskrin Youtube/leckere Küche

Piroške, uštipci, kiflice, pogačice, pužići, mini-pice, krofnice... Toplo testo je čest izbor za domaćinski doručak. Ukoliko "vrtite" nekoliko recepata iz nedelje u nedelju, a želite da obradujete decu ukusnim i nešto drugačijim doručkom, isprobajte baget punjen slanim nadevom koji, pored toga što je ukusan, i izgleda veoma dekorativno.

Sastojke za punjenje bageta možete da odaberete sami. Pustite mašti na volju i izaberite ono što članovi vaše porodice najviše vole da jedu - šunku, slaninicu, viršle, jaja, šampinjone, sezonsku salatu ili turšiju, sitan sir, fetu, pavlaku, krem sir, kajmak...

Važno je da odaberete baš francuski hleb, jer on ima deblju i hrskaviju koricu, koja omogućava da ga kasnije lepo isečete na kriške koje se neće raspadati.

Sastojci:

  • jedan baget
  • 200 gr krem sira ili pavlake
  • 250 gr šunke
  • 2 kuvana jaja
  • dve crvene paprike (sveže ili iz turšije)
  • 1 svež krastavac (ili nekoliko krastavčića iz turšije)
  • dva čena belog luka (po želji)

Priprema:

Presecite baget na pola, pa sklonite okrajke. Potom pažljivo izdubite hleb kašičicom.

Šunku, papriku, kuvana jaja i krastavac isecite na kockice, dodajte im krem sir (ili pavlaku), a onda i dva čena belog luka koje ste sitno iseckali.

Ovim nadevom napunite obe polovine bageta, obmotajte ih providnom folijom i ostavite u frižideru barem na sat-dva. Folija će sprečiti hleb da se isuši i potpomoći će da se nadev lepo sjedini sa unutrašnjom stranom korice hleba.

Uklonite foliju, secite punjeni baget na kriške i služite.

Prijatno!

Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima