• 0

Recept za zapečene prženice od bageta: Napravite ih ovako i dugo ćete pamtiti njihov ukus

, Telegraf

Prženice kakve niste probali

  • 0
Prženice

Printskrin:Youtube/Home kitchen with Danny

Skoro da ne postoji osoba na svetu koja ne voli da za doručak pojede ukusne i mirisne prženice. One su rado viđene na trpezama u Srbiji, a ljudi ih obožavaju jer u toku hladnih dana mogu da ih jedu uz različite namaze. 

Sigurni smo da ćete se oduševiti ukusom ako ih budete pripremali po ovom receptu, jer prženice ne zahtevaju prženje u dubokom ulju poput onih klasičnih, a kačkavalj im daje posebnu notu.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 4 jaja
  • 150 ml mleka
  • 150 gr kačkavalja
  • 20 gr putera
  • so

Priprema:

Baget isecite na po sredini, a zatim oba dela presecite na polovinu. Puter otopite u šerpici na tihoj vatri. U posudi izmutite jaja, pa dodajte mleko, puter i so. Kačkavalj izrendajte na krupno rende i ostavite ga sa strane.

Svaki komad bageta umočite u ulupana jaja sa mlekom i puterom, i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Kačkavalj pospite preko bageta.

Pecite na 190 stepeni 15 minuta.

Služite ih tople uz sirni namaz, ajvar ili omiljene suhomesnate proizvode.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima