Recept za domaću sarmu iz rerne: Brže se sprema, a ukus joj je neodoljiv

Bez ovog tradicionalnog srpskog jela ne mogu se zamisliti jesenja i zimska trpeza

Komentari

  • 🌞

    5. oktobar 2021. | 13:43

    Stvar ukusa. Ja ne dinstam meso.🤷‍♀️

    Podelite komentar

  • BZ

    4. oktobar 2021. | 19:09

    U Bosni ne jedu svinjetinu ali u RS da.

    Podelite komentar

  • Slavko

    4. oktobar 2021. | 17:17

    Tako se SRPSKA SARMA ne kuva! Tako kuvaju u Bosni i Hrvatskoj! Kod nas se izdinsta ( proprzi) ista kolicina crnog Luka koliko ima i mesanog ( 60 % GOVEDJEG I 40% SVINJSKOG) mlevenog mesa, pa se u to doda 100g mesanog isitnjenog povrca, Sargarepa, Praziluk, Celer, Beli Luk...( ako je meso 1kg) i dinsta se jos par minuta. Zatim se doda meso i izmesa sa lukom i povrcem i sve se to dinsta dok meso ne dobije tamnu boju i dok sva voda ne ispari iz posude! Onda se dodaju zacini i 1 kafena soljica Pirinca i tek se tada pune Listovi Kupusa sa tom smesom...dalje je isti postupak! Ovako ce meso biti rastresito a ne tvrdo kao grudva Snega kao sto je u vase slucaju! PRIJATNO SVIMA

    Podelite komentar

    • 27. decembar 2023. | 20:28

      Ana

      @Slavko

      Nije tacno tako se ne pravu sarma, sargarepa moze da se stavi kao i prazikuk i krompir u posnu sarmu, a jos bolje u papriku.

      Podelite komentar

    • 26. mart 2024. | 06:07

      Anonimni

      @Slavko

      Svako drugacije pravi

      Podelite komentar

  • Sremac

    4. oktobar 2021. | 15:06

    Bez smederevca ništa

    Podelite komentar