• 2

Recept za pitu sa mesom kakvu još niste probali: Tajna je u načinu pravljenja

Kada ga jednom isprobate, ovo će postati vaš omiljeni prepis za pitu sa mesom

Burek

Ilustracija; Foto: Shutterstock

Verovatno da ste do sada probali bar nekoliko desetina recepata za pitu sa mesom i da se većina domaćica odlučila za neki koji će proglasiti najboljim za nju ili bar omiljenim.

Međutim, sigurni smo da nikada niste probali ovakvu pitu, kojoj zapravo posebnost daje način na koji se pravi.

Sastojci: 

  • 500 gr kora 
  • 500 gr junećeg mlevenog mesa 
  • 2 veće glavice luka
  • so, biber
  • 3 jaja 
  • 1/2 l gušćeg jogurta 
  • 2 kašike braška 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 dl ulja 
  • malo vode

Priprema: 

Iseckajte sitno crni luk i propržite ga na dve kašike zagrejanog ulja. Dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite, pa sve propržite zajedno još 15 minuta.

U dubljoj  plastičnoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. U tu smesu sipajte prženo meso i luk i promešajte da se sve izjednači.

Uključite rernu na 200 stepeni da se dobro zagreje.

Pleh u kome ćete peći pitu nauljite.

Uzmite prvu koru, preko nje sipajte malo ulja, pa stavite drugu koru i ponovite postupak. Preko treće kore sipajte fil od jogurta i mesa i savijte je u rolat.

Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Poređajte pitu u pleh i odozgo svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode.

Stavite u vruću rernu, pa pecite 30 minuta na 200 stepeni. Potom smanjite temperaturu na 180 stepeni, pa pecite još 15 minuta dok korica lepo ne porumeni. Izvadite iz rerne, ostavite da se pita prohladi, pa je secite na komade po želji.

Servirajte uz jogurt.

Prijatno! 

Video: Burek je i sa sirom: Šta buregdžije iz Sarajeva misle o srpskim varijacijama bureka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima