• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za punjene slane palačinke kakve još uvek niste probali: Jedan korak u pripremi je ključan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvom specijalitetu neće odoleti ni najveći izbirljici

  • 3
Palačinke Foto: Shutterstock

Verovatno je da ne postoji niko ko palačinke ne voli barem u nekoj varijanti. Brzo se pripremaju, mogu se jesti i slane i slatke, zapečene, pohovane, slagane kao torta.

Odlično su posluženje za iznenadne goste, ali i kada na stolu želite brz i ukusan doručak, pa čak i ručak ili večeru.

Ovo je recept za palačinke punjene sirom i kačkavaljem, a onda kratko zapečene na puteru. Poslednji korak nemojte preskočiti, jer upravo to ovaj recept izdvaja od drugih. Ovakvom specijalitetu neće odoleti ni najveći izbirljici. 

Sastojci za palačinke:

  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 250 ml mineralne vode
  • 50 ml ulja
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat sode bikarbone

sastojci za fil: 

  • 200 gr sitnog sira
  • 100 gr rendanog kačkavalja po izboru
  • so
  • vlašac
  • drugi začini po ukusu
  • 50 gr putera

Priprema: 

Tečne sastojke za palačinke sjedinite, dodajte sodu i so, a onda i brašno. Smesu izradite žicom tako da nema grudvica, pa ispecite palačinke. Od navedenih mera trebalo bi da dobijete 10 palačinki.

Sastojke za fil izmešajte, pa nafilujte jednako sve palačinke, a onda ih savijte u paketić.

Tiganj dobro zagrejte, stavite puter, pa palačinke kratko pržite sa jedne i sa druge strane i služite.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • mineralna voda

    10. oktobar 2021. | 07:52

    onda mogu i mineralni krastavci

    Podelite komentar