• 0

Recept za domaće lisnato testo: Od njega se prave najbolje pogačice i kifle

Slana i slatka peciva najlepša su kada se prave od domaćeg testa

  • 0
Testo lisnato testo pecivo

Foto: Shutterstock

Domaće lisnato testo je pravi spas za svaku domaćicu kada ne zna šta će za večeru ili doručak, ili kada dolaze iznenadni gosti.

Donosimo vam jednostavan recept za domaće lisnato testo, koje možete i da zaledite, pa da ga imate uvek spremno kada vam zatreba.

Sastojci: 

  • 3 čaše brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 čaša vode
  • 200 gr margarina (za premaz)

Priprema: 

Koristite čašu od 250 mililitara. Sipajte u vanglu brašno, so, šećer, ulje, sirće, jaje i polako dodajući vodu mesite dok testo ne postane mekano. 

Ostavite ga da se odmori 20 minuta, pa ga podelite na četiri dela.

Svaki deo razvucite što tanje možete i premažite omekšalim margarinom,  1/4 za svaku koru od 200 grama. Posle toga oko oklagije obmotajte koru, pa je zasecite sa jedne strane po dužini i razvijte u pravougaonik.

Preklopite pravougaonik tako što ćete ga presaviti tri puta. Stavite u providnu foliju i u frižider na par sati. Isto uradite i sa ostale tri kore. 

Vaše lisnato testo je spremno posle sat, dva stajanja u frižideru i od njega možete da pravite razne slatke ili slane đakonije. A možete ga staviti i u zamrzivač, pa izvaditi kada vam bude potrebno i odmrznuti - biće sveže kao da ste ga upravo umesili.

Prijatno! 

Video: Ceo život ste pogrešno podgrevali picu: Ovo je savršen način da testo bude hrskavo, a kačkavalj mek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima