• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za grašak sa mesom: Jelo koje okrepljuje i dušu i telo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza priprema za jelo savršenog ukusa

  • 0
Grašak, jelo, meso, kuvano jelo Foto: Shutterstock

Kada je malo hladnije vreme, većina ima želju za toplim obrokom, koji će okrepiti i dušu i telo. Jedno od takvih je i kuvani grašak sa dodatkom mesa. Ovo je višestruko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, neutralnog ukusa, pa se odlično slaže sa svim vrstama mesa i ostalim povrćem.

Osim toga, jelo od kuvanog graška se veoma brzo priprema, a broj sudova za njegovu pripremu je minimalan.

Sastojci:

  • 500 gr graška
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 300 gr svinjskog mesa za gulaš (ili drugog mesa po izboru)
  • so, biber
  • mlevena crvena paprika
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 2 kašike masti

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, operite ga, začinite i stavite da se dinsta na masti i malo vode. Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga i odložite na tanjir.

Luk i beli luk isecite sitno, a šargarepu na kolutove.

Na ugrejanoj masti, na kojoj se mesto pržilo, izdinstajte luk sa malo vode. Kada je luk omekšao, dodajte beli luk, šargarepu i grašak, pa nalijte vodom da ogrezne.

Vratite meso u šerpu i sve kuvajte na umerenoj vatri. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom po ukusu. U toku kuvanja, ako bude bilo potrebno, dolivajte toplu vodu, kako bi sadržaj uvek bio potopljen. U zavisnosti od ukusa, grašak možete ostaviti da bude gušći ili ređi, što takođe regulišete količinom vode koju dodajete.

Kada je jelo gotovo, pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

Video: Tart od graška, paradajza i sira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti