• 0

Recept za savršenu pitu sa pečurkama i prazilukom: Odlična i kao posni obrok

Ova jednostavna pita može da bude deo predjela, ali i obrok kako svakog dana, tako i u vreme posta

Pita pečurke

Foto: Shutterstock

Ako ste u nedoumici šta da spremite za doručak, večeru ili kao dodatak predjelu za slave ili kada vam dolaze gosti na ručak, pita sa šampinjonima i prazilukom je odličan izbor. Recept je jednostavan, a ono što ovu pitu čini posebnom jeste što može da se jede i u vreme posta.

Praziluk i sojine ljuspice u kombinaciji sa pečurkama daju hranljiv i zasitan obrok.

Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu
  • 400 gr šampinjona
  • 2 struka praziluka
  • 2 dl ulja
  • 150 g sojinih ljuspica
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera

Priprema:

Zagrejte u tiganju 1,5 dl ulja, dodajte iseckan praziluk,  malo ga propržite, pa dodajte i na listiće isečene šampinjone. Pržite desetak minuta.

Sojine ljuspice potopite u vrelu vodu. Kada nabubre, ocedite ih, pa dodajte u dinstane šampinjone sa prazilukom i sklonite sa vatre.

Kore odvojite jednu od druge. U 1 dl vode sipajte 0,5 dl ulja, pa tom mešavinom premažite jednu koru, a na nju stavite drugu preko koje ćete rasporediti fil i čvrsto je uvijte u rolat. Postupak ponavljajte dok se materijal ne utroši. Uvijene rolate ređajte u podmazan pleh i pecite na 210 stepeni,  dok kore ne porumene.

Pečenu pitu prekrijte salvetom, sačekajte da se malo prohladi, isecite na komade i služite.

Prijatno!

Video: Bećarac ili sataraš? Ubacite malo kozijeg sira, rešite dilemu i napravite fuziju ukusa u tanjiru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima