• 0

Recept za izlivenu pitu sa šunkom i kačkavaljem: Za 5 minuta do savršenog doručka

, Telegraf

Jednostavno, a ukusno

  • 0
Izlivena pita

Printskrin: Yotube: The Perfect Home

Kada nemate dovoljno vremena da pravite pitu sa korama ili da razvijate testo, a gladni ukućani nestrpljivo čekaju, najbolje je da u jednu posudu stavite sve sastojke za pitu, umutite je i preručite u pleh.

Prava domaćica uvek u rukavu mora da ima i neki recept koji se veoma brzo sprema, a ovaj je idealan, a uz to i veoma ukusan.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 250 gr brašna
  • 250 ml mleka
  • kesica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • kašičica soli
  • 100 gr šunke
  • 100 gr kačkavalja
  • susam za posipanje
  • ulje za podmazivanje

Priprema:

U posudi umutite jaje, pa dodajte ulje i so. Kada dobijete penastu strukturu, dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo.

Sve dobro umutite.

Pleh nauljite, pa preručite polovinu smese u njega. Poređajte šunku i kačkavalj, prelijte sa drugom polovinom smese i pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pitu služite toplu  uz jogurt.

Prijatno!

Video: Najbolju picu na svetu pravi Piroćanka: Sonja i njena porodica na testu spajaju Srbiju i Italiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima