• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za sultanovu slatku sarmu: Kremasta poslastica koja se ne peče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može se jesti odmah posle pripreme

  • 1
Sultanova slatka sarma, Paša lokum Printskrin: Youtube/Domaći Recepti

Sultanova slatka sarma ili Paša lokum, kako je još poznat ovaj kolač, je kremasta poslastica koja će vas oduševiti svojom jednostavnom pripremom i jedinstvenim ukusom.

Ovaj dezert se veoma brzo priprema, sastojci su svakodnevni i sigurno ih već imate u kući, a može se jesti odmah posle pripreme.

Deca će ga posebno obožavati, ali i svi ljubitelji ukusa čokolade.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 150 gr šećera
  • 100 gr gustina
  • 70 gr brašna
  • 30 gr kakaoa
  • 200 gr kokosa
  • 50 gr margarina
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Izmešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, a u međuvremenu u veliki pleh (od rerne) posuti sav koks i ravnomerno ga rasporediti.

Kada mleko provri, zakuvajte razmućeni gustin i sve skuvajte u jednoličnu, glatku masu. Kada je masa kuvana, sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve ponovo sjedinite.

Izlijte puding ravnomerno preko kokosa, vodeći računa da se kokos ne podiže.

Puding potom ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ga stavite u frižider na pola sata.

Slatku pavlaku umutite, pa nanesite preko ohlađenog pudinga.

Potom isecite puding na jednake trake, a onda trake prepolovite. Svaku traku uvijte u pužić odnosno sarmu, pa ga dodatno uvaljajte u kokos.

Slatke sarme čuvajte u frižideru do služenja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vodolijax

    16. oktobar 2021. | 14:42

    Lepši je ukus kad se šećer karamelizuje pa onda skuva u mleku sa svim ostalim namirnicama što piše u receptu......Odlična sarma.....

    Podelite komentar