• 0

Recept za slanu pitu od palačinki: Ukusan i zasitan obrok koji će obožavati i deca

Palačinkama retko ko može da odoli, ali verovatno da ih niste često, a ni mnogo jeli u obliku pite

  • 0
pita palačinke

Foto: Pixabay

Palačinke ste verovatno jeli na desetine načina - i slane, i slatke, sa pečenicom i pavlakom, kačkavaljem, ali i sa orasima i medom, kremom, keksom... Međutim, verovatno da je malo ko probao fantastični recept za slanu pitu od palačinki.

Sastojci za testo: 

  • 200 gr brašna (tip 400, meko)
  • 2 jaja
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • malo mlake vode
  • malo soli 
  • malo šećera 

Sastojci za fil i preliv: 

  •  200 gr krem sira 
  • 200 gr pečenice 
  • 2 čaše kisele pavlake 
  • 200 gr kačkavalja 
  • 2 jaja 

Priprema: 

Napravite testo za palačinke od brašna, jaja, ulja, mleka, malo vode, soli i šećera i ostavite ga da odstoji pola sata u frižideru. Od testa na teflonskom tiganju ispecite 10 do 12  palačinki. Sa malo ulja podmažite vatrostalnu posudu i na dno složite dve ili  tri palačinke, u zavisnosti od veličine posude.

Umutite krem sir, jednu čašu pavlake i u to narendajte kačkavalj. Složene palačinke premažite ovim slanim filom, a preko naređajte na tanke listove isečenu pečenicu.

Ponovite postupak dok ne potrošite sav materijal, vodeći računa da vam na vrhu budu palačinke. Umutite dva jaja i čašu kisele pavlake i prelijte pitu. Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite 30 minuta.

Poslužite toplo uz jogurt.

Prijatno! 

Video: Burek je i sa sirom: Šta buregdžije iz Sarajeva misle o srpskim varijacijama bureka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima