• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za brze ružice punjene sirom: Ukusno pecivo koje se priprema bez kvasca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od početka pripreme, pa do konzumacije ovog slasnog peciva neće proći više od 45 minuta

  • 0
Pecivo

Printskrin/Youtube@Schnelle Rezepte

Za doručak najviše prija mekano, mirisno i toplo pecivo, posebno ako je domaće. Ove neobične punjene ružice veoma se lako spremaju, dekorativne su i mogu se poslužiti i tople i hladne.

Testo je veoma zahvalno za pripremu, jer ne sadrži kvasac i kada se zamesi nije potrebno da stoji duže od deset minuta. Od početka pripreme, pa do konzumacije ovog slasnog peciva neće proći više od 45 minuta, što je posebno korisno radnim danima.

Sastojci: 

 

  • 120 gr grčkog jogurta
  •  

  • 60 ml vode
  •  

  • 50 ml ulja
  •  

  • 1 jaje
  •  

  • 1 kašika limunovog soka
  •  

  • 1 kašičica soli
  •  

  • 1 kašika šećera
  •  

  • 1 kašičica sode bikarbone
  •  

  • 25 gr putera
  •  

  • 350 gr brašna
  •  

  • susam za posipanje
  •  

 

Za punjenje:

 

  • 150 gr sira
  •  

  • veza peršuna 
  •  

 

Priprema:

 

U činiju sipajte jogurt, vodu, ulje, belance, so, limunov sok, šećer, sodu bikarbonu i otopljeni puter, sve sjedinite, pa dodajte brašno i zamesite glatko testo.

Ostavite pokriveno da odstoji oko 10 minuta, a u međuvremenu pripremite punjenje. Sir i sitno seckani peršun izmešajte, pa posolite ukoliko je sir neslan.

Testo podelite na jednake delove - trebalo bi da ih ima od 10 do 12, pa oklagijom razvaljajte u krug. Krug zasecite po poluprečniku, stavite punjenje i zarolajte ga u krug, kao ružicu.

Na dnu ružicu pritisnite, kako pri pečenju punjenje ne bi iscurilo.

Poređajte na pleh obložen pek papirom, premažite razmućenim žumancetom, pospite susamom i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

 

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti