• 2

Recept za skadarlijske pohovane paprike: Jedan sastojak im daje poseban ukus

Ovako spremljene paprike jedan su od specijaliteta koji se može pronaći i probati u kafanama u čuvenoj beogradskoj, boemskoj četvrti

  • 2
Pohovane paprike sa sirom

Foto: Shutterstock

Pohovane paprike jedno su od onih jela koje je idealno rešenje za ručak na brzinu. Međutim, ako niste znali one su, spremljene na malo drugačiji način, jedan od specijaliteta koji mnogi rado naručuju u kafanama beogradske, boemske četvrti - Skadarliji.

Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, čiji ukus neodoljivim smatraju ne samo domaći, već i mnogi strani turisti. Posebnu draž im daje susam koji se dodaje u nadev. 

Sastojci:

  • 8 oljuštenih pečenih paprika
  • 200 gr sira 
  • 150 gr kajmaka
  • 2 kašičice susama
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna 
  • 3 kašike hlebnih mrvica (prezli) 
  • 1 dl ulja

Priprema:

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike posušite pa ih napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti  po punu supenu kašiku nadeva.

Brašno sipajte na jedan tanjir, umutite dva jaja, a prezle sipajte u posebnu posudu. Zagrejte ulje.

Papriku punjenu nadevom od sira, kajmaka i susama uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.

Izvadite ih na tanjir, na koji ste stavili salvetu ili kuhinjski ubrus, koji će da upiju višak ulja.

Paprike poslužite tople uz majonez ili tartar sos.

Prijatno! 

Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak i otarasite se ostataka iz frižidera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima