• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za picu od starog hleba: Obrok u kome će uživati cela porodica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je idealno rešenje ukoliko ne znate čime ćete da počastite ukućane, a da jelo bude i brzo i ukusno

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Ukoliko imate dilemu šta ćete za doručak ili večeru, a ostalo vam je hleba, donosimo vam jedan sjajan recept, koji će oduševiti celu porodicu.

Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta. 

Ukus ovog jela je fantastičan, a ako niste do sada probali dodajte malo kapra koji mu daje poseban ukus.

Sastojci: 

 

  • 12 kriški starog hleba
  •  

  • 100 gr šunke
  •  

  • 100 gr slanine
  •  

  • 1 čaša pavlake (180 gr) 
  •  

  • 2 jaja 
  •  

  • 4 kašike paradajz pelata
  •  

  • 10 komada maslina
  •  

  • jedan sveži paradajz 
  •  

  • 100 gr šampinjona
  •  

  • po želji kašika kapra
  •  

  • 200 gr kačkavalja 
  •  

  • po želji malo origana
  •  

  • malo maslaca
  •  

 

Priprema: 

 

Podmažite veliki, četvrtasti pleh od šporeta maslacem. Poređajte kriške hleba. Umutite pavlaku i dva jaja, pa time premažite hleb, a onda preko toga paradajz pelat.

Poređajte preko šunku i slaninu iseckanu malo krupnije, kao i seckane šampinjone. Preko toga narendajte bogato kačkavalj, a po njemu poređajte paradajz isečen na krugove, masline i po želji kapar, pa pospite origanom.

Stavite u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Poslužite toplo.

Prijatno!

 

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti