• 1

Recept za pileća krilca sa ajvarom: Hrskav i pikantan ručak za jesenje dane

Verovatno ste probali pileća krilca na mnogo načina, ali ova sa ajvarom su posebno slasna

  • 1
Krilca ajvar

Foto: Shutterstock

Pileća krilca su mnogima jelo kojim vole da se počaste, a nekada su prikladni i kao "grickalica" u kojoj uživamo dok gledamo neki dobar film ili, još češće, fudbalsku utakmicu.

Ovaj pikanatan, a lagan recept će vas oduševiti, a ono što ovako pravljena krilca čini posebnim je jedan dodatak koji je tipičan za naše podneblje - ajvar.

Osim što nisu skupa, pa su svima dostupna, krilca se spremaju toliko lako da ni početnici u kuhinji ne mogu da naprave grešku kad se upuste u "avanturu" pripreme ovog jela.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 50 gr margarina
  • 2 kašike ajvara
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera

Priprema:

Uzmite jednu kesu za mariniranje. U nju stavite krilca, margarin, ajvar, ljutu papriku, so i biber, a onda sve namirnice dobro promešajte zajedno u kesi, kako bi se krilca ravnomerno obložila ostalim sastojcima. Krilca potom stavite u frižider i ostavite ih dva sata da se mariniraju.

Kada se krilca mariniraju, izvadite ih iz kese i složite u posudu za pečenje. Na pećnici uključite gornji grejač na 220 stepeni, a posudu za pečenje stavite na rešetku, koju ćete podesiti tako da krilca budu odmaknuta 15 centimetara od grejača.  Krilca pecite 15 minuta sa jedne strane, a onda ih okrenite viljuškom pa ih pecite još toliko vremena i sa druge strane. Poslužite ih topla. 

Prijatno!

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima