Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept za štapiće sa belim lukom i origanom: Jedan sastojak im daje poseban ukus
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukus je i bolji od onih koje možete kupiti u pekarama
Hrskavi štapići sa belim lukom, pored onih sa slanim prelivom, su jedno od omiljenih peciva širom Srbije. Njihov miris je nešto čemu retko ko može da odoli i da se zaustavi na samo jednom.
Dobra vest je da ih bez mnogo truda možete napraviti u svojoj kuhinji, a ukus će biti čak i bolji od onih koje možete kupiti u pekarama. Tajna je u jednom sastojku koji je postao uobičajen u domaćoj kuhinji - u parmezanu, koji štapićima daje poseban i neodoljiv ukus.
Sastojci:
- 350 gr brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 200 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 3 čena belog luka
- 4 kašike otopljenog putera
- 40 gr rendanog parmezana (može se naći u kesicama)
- origano za posipanje
Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da kvasac zapeni. Potom dodajte so, izgnječeni beli luk, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo.
Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da nadođe. Potom ga premesite i podelite na jednake delove.
Svaki deo testa razvucite u štapić, pa ih poređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.
Otopljenim puterom premažite svaki štapić, pospite parmezanom i origanom, pa ih pecita oko 15 minuta na 200 stepeni.
Služite ih uz dodatak mlečnih proizvoda, namaza ili suvomesnatih proizvoda, a odlični su da se jedu i samostalno.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sasa bgd
Svi su lažni najbolji i pravi su štapići na crvenom Krstu KAjmakcalanska u našoj pekari a sve je ostalo smesno i kopije Zorica je carica
Podelite komentar