• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za oslić preliven sosom od belog luka: Hrskavim zalogajima ribe niko neće odoleti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj neobičan preliv daje ovom jelu sasvim drugačiju aromu

  • 0
Oslić, riba Foto: Telegraf.rs

Posle slavske trpeze koja je bila bogata pečenjem, pihtijama i sitnim kolačima, poželjno je pojesti nešto laganiju hranu. Prema rečima stručnjaka, ribu treba jesti makar jednom nedeljno, jer je izuzetno zdrava i prija našem organizmu.

Vrsta ribe koju uglavnom voli većina ljudi je oslić, jer ima neutralan ukus i miris, pa s njim možete da eksperimentišete kako god želite.

Iako postoje brojni recepti za pripremu ribe, mi vam donosimo najlepši i najjednostavniji.

Sastojci:

  • 1 kg očišćenog oslića
  • 200 gr brašna
  • 100 gr prezli
  • kašičica začinske paprike
  • kašičica soli
  • 2 dl ulja
  • 1 limun

sastojci za sos:

  • 1 limun
  • 2 kašike sirćeta
  • pola vezice svežeg peruša
  • 50 ml ulja
  • 3 čena belog luka
  • so

Priprema

Ribu očistite, pa je isecite na krupnije komade. Svaki komad presecite na sredini.

Dobro je usolite i prelijte limunovim sokom, pa je ostavite da odstoji pola sata. 

U tanjir pomešajte brašno, prezle i začinsku papriku, pa uvaljate svaki komad ribe sa obe strane.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pažljivo spuštajte komade oslića da se prže.

Kad riba dobije zlatno žutu boju okrenite je na drugu stanu.

Kada je gotova, vreme je da pripremite preliv od belog luka.

Peršun i beli luk iseckajte sinto, pa ih stavite u malu činiju. Dodajte so, ulje, sirće, limunov sok i sve dobro promešajte, pa prelijte preko ribe.

Oslić poslužite uz bareni krompir i uživajte.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti