• 0

Recept za ukusne mini perece: Slano koktel pecivo koje vole sve generacije

, Telegraf

Ukusne će biti i sutradan

Perece

Foto: Shutterstock

Ako volite jela od testa koje možete u svakom trenutku da napravite bez po muke, zapišite ovaj recept, jer kad ga jednom probate pravićete ga uvek.

Ukusne perece kao iz pekare bude nostalgiju i mirišu na vremena kada smo bili deca. Možete ih praviti za doručak, užinu, a mališani najviše vole da ih vide na stolu sa grickalicama.

Sastojci:

  • 800 gr brašna
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 180 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 250 gr margarina (ili putera)
  • 3 jaja
  • 150 gr sitnog sira
  • krupna morska so za posipanje

Priprema: 

U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugu posudu stavite margarin, ulje, dva jaja, sir i jogurt, pa sve umutite.

Kada dobijete glatku smesu, preručite je u posudu sa brašnom, pa umesite testo koje se odvaja od zidova posude.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo debljine 0,5 cm.

Modlom za perece ih vadite i spuštaje u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.

Umutite jedno jaje, pa premažite perece i pospite ih solju.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Služite ih tople, a ukusne će biti i sutradan.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima