• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za krmenadle u sosu od pavlake: Slasan i ukusan zalogaj pred početak posta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen zalogaj kojim ćete obradovati vaša nepca

  • 0
kremnadle, sos

Foto: Shutterstock

Za one koji poste, danas je poslednji dan u ovoj godini kada se jede meso. Zato vam donosimo recept za krmenadle koji će biti prava radost za vaša nepca pre veliki Božićni post.

Ovo jelo sprema se jednostavno, a i lako, a poseban ukus mu daje beli luk.

Sastojci: 

 

  • 4 krmenadle
  •  

  • 1 kašika brašna
  •  

  • 2 kašike kisele pavlake
  •  

  • 200 ml neutralne pavlake 
  •  

  • 2 kašičice senfa
  •  

  • 4 čena belog luka
  •  

  • so
  •  

  • mleveni biber
  •  

  • začini po izboru
  •  

  • peršunov list
  •  

 

Priprema:

 

Krmenadle izlupajte, posolite i namažite senfom sa obe strane. Ostavite da odstoje 10 minuta. Uvaljajte ih u brašno blago, a onda zgrejte ulje u tiganju i pržite ih sa svake strane dok ne porumene.

Izvadite krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile.

U masnoću dodajte sitno seckan beli luk i propržite ga, a onda sipajte kiselu i neutralnu pavlaku, pa sve dobro promešajte da se ujednači.

Krmenadle stavite u vatrostalnu posudu, pa preko prelijte sos od pavlake, dodajte malo vode i začine po želji. Zagrejte pećnicu na 200 stepeni i ubacite krmenadle. Pecite ih pola sata , a onda ih izvadite i pospite peršunom.

Uz njih, kao prilog, servirajte pomfrit ili pire krompir.

Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti