• 0

Recept za krompir iz rerne zaliven ukusnim sosom: Jelo koje će vas oduševiti

, Telegraf

Brzo se priprema, a ukus je fenomenalan

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - krompir je uvek idealan izbor za porodični ručak. Ukoliko nemate mnogo vremena za njegovu pripremu, onda u obzir uvek dolazi krompir iz rerne koji bude gotov za tili čas.

Pečeni krompir je odličan prilog mesu, a ako poslužite i salatu dobićete kompletan obrok koji će svi obožavati.

Sastojci:

  • 6 većih krompira
  • 120 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 300 ml mleka
  • 350 ml vode
  • 200 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte brašno i pržite 2,3 minuta pazeći da ne zagori.

Zatim nalijte mleko i vodu, pa sve fino promešajte.

Dodajte so, biber i začine po ukusu i mešajte dok se tečnost blago ne zgusne.

Sto grama kačkavalja izrendajte na krupno rende, i dodajte ga u šerpu.

Krompir oljuštite i isecite na listiće. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa ređajte kriške krompira tako da se preklapaju.

Sos prelijte preko krompira i pospite sa preostalih 100 gr kačkavalja.

Posudu prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 45 minua.

Proverite nožem ili višljuškom da li je krompir mekan, tako ćete najbolje odrediti da li ga je potrebno još peći ili ne.

Služite ga toplog uz piletinu ili neko drugo meso ili kao kompletan obrok uz salatu po izboru.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima