• 1

Recept za ukusni pilav sa piletinom i povrćem: Ovakav do sada sigurno niste probali

, Telegraf

Ovako pripremljen pilav će jesti i oni koji nisu ljubitelji istog

  • 1
pilav, rižoto, pirinač

Foto: Shutterstock

Recepti sa piletinom i pirinčem su uvek popularni i poželjni, a kombinacija ove dve namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Pilav sa piletinom i povrćem je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zasitno.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 250 gr pirinča
  • 150 gr kukurza šećerca
  • 200 gr boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • svež peršun za posipanje
  • ulje

Priprema:

Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi.

Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke.

Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.

Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.

U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.

Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.

Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

Video: Trik zbog koga ćete zaboraviti tupe kuhinjske noževe i skupe oštrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С-17

    Ајооооој,где ме нађосте! Ово бих могао да једем сваки дан да ми не досади.

    6
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima