• 0

Recept za posne kiflice kao iz pekare: Pecivo od kog će zamirisati cela kuća

, Telegraf

Kiflice kojima retko ko može da odoli

  • 0
Kifla, pecivo, kifle, kiflice

Foto: Shutterstock

Kako svaki obrok, barem na našem podneblju, podrazumeva neku vrstu hleba ili peciva, tako se svi najčešće opredeljuju za kifle.

Redovi ispred pekara svedoče da su peciva nešto što naši ljudi veoma vole, a često kupuju i radi uštede vremena. Međutim, kada poželite sami da ih pripremite, to možete učiniti po ovom receptu.

Sastojci: 

  • 1 kocka svežeg kvasca (40 gr)
  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 150 ml ulja
  • 800 gr brašna
  • susam za posipanje

Priprema: 

U mlaku vodu izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite sa strane da zapeni.

Kada se kvasac aktivira, dodajte so, ulje i sirće, a onda malo po malo i brašno. Zamesite glatko, mekano testo, koje se odvaja od posude.

Prekrijte ga čistom krpom i ostavite oko 45 minuta da nadođe.

Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na jednake loptice.

Svaku od njih tanko razvijte, na gornjoj polovini zasecite nožem nekoliko puta, pa testo savijte ka zarezanom delu u kiflu. 

Poređajte ih gusto u pleh obložen papirom za pečenje, kako bi ostale meke i narasle u visinu.

Kifle premažite uljem, pospite susamom, pa ostavite da nadolaze dok se rerna greje.

Pecite ih zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Služite tople, a veoma su ukusne i hladne.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima