• 0

Recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Jelo bez koga se ne može zamisliti zimska trpeza

, Telegraf

Tradicionalno jelo "na kašiku" koje svi vole

Šumadijski kupus; foto screenshot Youtube/Uradi sama

Šumadijski kupus; foto screenshot Youtube/Uradi sama

Kiseli kupus već je uveliko na našim trpezama. Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste njegova kuvana verzija sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja. 

Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.

Zato vam donosimo recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.

Sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika začinske paprike
  • 1 kg suvog mesa
  • manji komad slanine
  • 2 kašike masti
  • so, začini po ukusu
  • lovorov list

Priprema: 

Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.

Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.

Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.

Ostavite da se krčka 100 minuta. 

Služite ga uz vruću proju.

Prijatno!

Video: Bez gomila suđa i nereda: Ovo je recept za makarone sa sirom za čiju pripremu treba samo jedna šerpa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima