• 1

Recept za carsku pitu na vodi: Pravi se za 10 minuta, a ukusna je kao i mrsna

, Telegraf

Mekana i izdašna

  • 1
Pita od tikvica sa slaninom, sirom, lukom, peršinom i bosiljkom

Foto:

Domaćice će se složiti da su pite koje se prave od domaćih kora najlepše i najbolje, ali isto tako će i reći da kada nemaju vremena izlivena pita uvek bude pravo rešenje.

Carska pita, poznata još i kao španska, rado je viđen gost na trpezi, ali je u ovom periodu ljudi "zaobilaze", jer se po originalnom receptu sprema sa jajima, sirom i šunkom.

Zato smo pripremili posni recept za ovu pitu, koja je jednako ukusna kao i mrsna i verujemo da ćete je spremati i kada prođe vreme posta.

Sastojci:

  • 250 gr pšeničnog brašna
  • 250 gr kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 3 čaše kisele vode
  • 1 kisela ili sveža paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 5 kiselih krastavčića
  • so, začini po ukusu

Priprema: 

Svo povrće operite, očistite, papriku isecite na kockice, a tikvicu i šargarepu izrendajte.

U duboku posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte povrće, so, začine i sipajte kiselu vodu.

Mešajte dok ne razbijete grudvice od brašna.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu.

Ukoliko želite možete da pospete susam ili semenke bundeve.

Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.

Pitu isecite na kocke željene veličine i poslužite je toplu.

Prijatno!

Video: Trik zbog koga ćete zaboraviti tupe kuhinjske noževe i skupe oštrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima