• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne suve punjene paprike: Zdrav i hranljiv ručak za celu porodicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogu ih spremiti i početnici u kuhinji

  • 0
Punjene paprike

Foto: Shutterstock

U toku posta domaćice su često u dilemi šta da spreme za ručak, a da bude ukusno i zasitno. Punjenje paprike, bilo sveže ili suve, su odličan izbor za vreme posta, jer su podjednako ukusne i sa mesom i bez njega.

Ovo je recept sa preciznim merama, koji nikako ne može da omane, pa ga kao takvog mogu spremiti i početnici u kuhinji.

Sastojci:

 

  • 10 suvih paprika
  •  

  • 2 glavice crnog luka
  •  

  • 60 gr pirinča
  •  

  • 2 srednja krompira
  •  

  • 2 veće šargarepe
  •  

  • 1 veza peršuna
  •  

  • 2 čena belog luka
  •  

  • ulje
  •  

  • so, biber
  •  

  • začini po ukusu
  •  

  • 2 kašike mlevenih oraha
  •  

  • 100 ml soka od paradajza
  •  

 

sastojci za zapršku:

  • 100 ml ulja
  •  

  • 2 kašike brašna
  •  

  • 1 kašika začinske paprike
  •  

 

Priprema:

 

Paprike potopite u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.

Šargarepu i krompir izrendajte krupno, a crni i beli luk isecite sitno.

Pirinač dobro operite u nekoliko voda.

U dubljem tiganju zagrejate ulje, pa stavite crni luk da se dinsta.

Kada luk omekša, dodajte šargarepu, pirinač i krompir i dinstajte sve zajedno.

Posle nekoliko minuta dodajte sve začine, orahe i beli luk.

Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sklonite sa ringle.

Smesom od pirinča i povrća napunite paprike.

Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa vodoravno poređajte paprike i prelijte ih sokom od paradajza, pa dolijte vodu da paprike ogreznu.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta.

Za to vreme spremite zapršku.

U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno i začinsku papriku. Kada se sve sjedini, sklonite tiganj sa ringle.

Posle 30 minuta, paprike izvadite iz rerne, pa ih prelijte zaprškom i vratite u rernu još 10 minuta.

Gotove paprike pospite seckanim peršunom i poslužite tople uz pire krompir i omiljenu salatu.

Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti