• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne punjene šampinjone: Jedan sastojak ih čini neodoljivim

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se pripremaju, zasitni su i ukusni

  • 1
Šampinjoni, hrana, predjelo, punjeni šampinjoni

Foto: Shutterstock

Pečurke, a posebno šampinjoni, imaju široku primenu u domaćoj kuhinji. U fokus posebno dolaze u vreme posta jer su odlična zamena za meso, zasitne su, a njihova priprema je brza i laka. 

Od šampinjona se mogu pripremati i glavna jela, poput gulaša, odličan su prilog, sastojak su velikog broja salata, a kao predjelo su omiljeni punjeni.

Ovoga puta donosimo vam posnu verziju punjenih šampinjona koji će vas oduševiti. Tajna je u jednom sastojku - posnom kačkavalju, koji će im dati neodoljiv ukus. 

Sastojci:

 

  • 500 gr šampinjona
  •  

  • 1 konzerva tunjevine u salamuri
  •  

  • 1 glavica crnog luka
  •  

  • 3 čena belog luka
  •  

  • 3 kašike prezli
  •  

  • so, biber
  •  

  • posni kačkavalj
  •  

  • ulje
  •  

 

Priprema: 

 

Šampinjone očistite suvom četkicom od zemlje ili ih operite, pa odvojite drščice od šeširića.

Drške iseckajte sitno, tako uradite i sa belim i crnim lukom.

U zagrejano ulje stavite crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Potom dodajte iseckane drške od pečuraka i beli luk i sve pržite dok ne uvri voda od šampinjona.

Kada je gotovo, sklonite sa vatre, dodajte so, biber, tunjevinu i prezle.

Sve dobro izmešajte.

Pečurke poređajte u pleh obložen pek papirom, pa svaki šeširić napunite obilno nadevom. Odozgo narendajte posni kačkavalj i zapecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Služite tople, a veoma su ukusne i kada se ohlade.

Prijatno!

 

Video: Seckanje crnog luka u suzama - zaboravite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Маљута Скуратов

    9. decembar 2021. | 11:56

    Само један је проблем у томе што посни качкаваљ има беланчевине животињског порекла а масти биљног. Дале: није посан

    Podelite komentar