• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za neodoljivu paštetu sa sardinama: Ključ je načinu serviranja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema se brzo i lako

  • 0
Namaz, pašteta Foto: Shutterstock

Sardina je veoma zdrava namirnica koja u pakovanju od 80 grama sadrži čak 23 grama proteina. Mnogi su navikli da je jedu isključivo uz crni luk i hleb, a da li ste znali da od nje možete pripremiti i fantastičnu, pomalo neobičnu paštetu?

Priprema se brzo, a poseban šmek daće joj prepečen hleb, tanko premazan puterom.

Ukoliko izostavite kuvano jaje i iskoristite margarin, dobićete posni namaz.

Sastojci:

  • 1 konzerva sardine
  • 1 tvrdo kuvano jaje
  • 2 kašičice putera ili margarina
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica soka od limuna
  • so, biber
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • mala glavica crnog luka

Priprema:

Priprema je krajnje jednostavna, sve sastojke stavite u seckalicu i sjedinite. Kriške hleba prepecite u tosteru ili na suvom tiganju, tanko ih premažite puterom i nanesite paštetu.

Uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti