• 0
 ≫ 

Recept za slane zapečene palačinke: Kraljevski doručak kom je teško odoleti

 ≫ 

Malo je onih kojima palačinke u raznim verzijama nisu omiljeno jelo, bilo da su slane ili da su slatke

  • 0
zapečene palačinke, recept, krana, kuhinja,

Foto: Shutterstock

Palačinke su mnogima omiljena poslastica, ali i njihova slana verzija, naročito kada su zapečene nije ništa manje zanimljiva i ukusna. Donosimo vam jednostavan recept za zapečene palačinke koje se spremaju brzo i lako.

 

Sastojci: 

Za testo: 

 

Za fil:

 

  • 1 pavlaka
  •  

  • 20 parčića pečenice 
  •  

  • malo kečapa 
  •  

  • 10 listova kačkavalja 

Za preliv: 

 

  • 100 ml neutralne pavlake 
  •  

  • 2 kašike kisele pavlake 
  •  

  • 1 jaje

 

Priprema: 

Napravite testo za palačinke od brašna, dva jaja, ulja, mleka i mlake vode. Ostavite da odstoji u frižideru 15 minuta, pa promešajte i ispecite palačinke na teflonskom tiganju.

Svaku palačinku premažite pavlakom, stavite po dva parčeta pečenice na nju, a preko pečenice stavite list kačkavalja i malo kečapa. Urolajte palačinke, pa ih presecite na pola i složite u posudu u kojoj ćete ih peći sečenim delom okrenutim prema vrhu. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal.

Umutite neutralnu pavlaku sa dve kašike kisele pavlake i jajetom. Ovim prelijte složene palačinke. Stavite palačinke u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite ih 20 minuta. Poslužite ih tople.

 

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima