• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečeni krompir na potpuno drugačiji način: Spolja hrskav, a unutra mekan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a dobar rezultat neće izostati

  • 0
Pečeni krompir Foto:Shutterstock

Kako je praznični period u jeku, te nas očekuju i božićni praznici, jaka i masna hrana, obilne porcije istih, a tu su i neizostavni slatkiši, jednostavni obroci su u ovom trenutku veoma poželjni.

Budući da je još uvek u toku post, ovaj recept odlično će poslužiti i onima koji ne konzumiraju namirnice životnjiskog porekla.

Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a dobar rezultat neće izostati.

Odličan je i kao prilog, ali i kao glavno jelo, uz salatu od kiselog kupusa biće pravi, praznični i hranljivi obrok. Spolja je hrskav, a unutra mekan i sočan. Začinsko bilje mu daje posebnu aromu i teško da će mu iko odoleti.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 100 ml maslinovog ulja
  • ruzmarin
  • vlašac
  • beli luk
  • so
  • biber
  • vezica svežeg peršuna

Priprema:

Birajte krompire srednje i približno iste veličine. Dobro ih operite i istrljajte žicom pod mlazom vode.

U duboku šerpu sipajte vodu, pa stavite da se zagreje. Kada proključa stavite dve kašičice soli, dodajte krompir i kuvajte 10 minuta.

Beli luk sitno iseckajte, dodajte ruzmarin, vlašac, so i biber i sve to sjedinite sa maslinovim uljem.

Krompir procedite, poređajte u pleh obložen pek papirom, pa ga pritisnite dnom čaše da se raspukne i blago ga zgnječite, vodeći računa da se ne raspadne.

Maslinovim uljem sa začinima prelijte svaki krompir obilno, pa ga stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumeni.

Peršun sitno iseckajte, pa pospite gotov krompir. 

Služite topao kao prilog ili glavno jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti