• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pohovana pileća krilca kojima niko neće moći da odoli: Ovaj sastojak ih čini posebnim

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona su mekana unutra, a hrskava spolja

  • 0
Pileća krilca Foto: Shutterstock

Pileća krilca su pravi delikates, ako se pripreme na pravi način. Iako ne baš najzdravija, svakako je omiljena varijanta krilaca ona pohovana. Ona su mekana unutra, a hrskava spolja i odlično se slažu uz svaku salatu, sos ili prilog.

Mi vam donosimo recept sa posebnim sastojkom. Reč je o dimljenoj začinskoj paprici koji će krilcima dati jedinstven ukus, a ovoj jelo postaće vaš kec u rukavu kada treba da počastite veliko društvo ili iznenadne goste.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 kašičice soli
  • prsohvat čilija
  • 2 kašičice dimljene začinske paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika suvog vlašca
  • 1 jaje
  • 3 čaše brašna (200 ml)
  • čaša vode (200 ml)
  • 200 gr kornfleksa

Priprema:

Krilca oprati dobro i po zglobu ih iseći na dva dela. Treći i najmanji deo krilca odstranite. U veliku činiju stavite polovinu svih začina i dobro uvaljajte krilca.

U odvojenoj posudi dodajte ostatak svih začina, jednu šolju brašna, jaje i čašu vode. Smesa će biti gustine kao smesa za palačinke.

U jedan tanjir sipajte ostatak brašna, a u drugi izmrvljeni kornfleks.

U dublji sud sipajte veću količinu brašna, da krilca koja pržite plivaju u njemu.

Svaki komadić krilceta onda uvaljajte u brašno, pa umočite u tečnu smesu, a onda uvaljajte u kornfleks i spuštajte u vrelo ulje.

Pržite ih na srednje jakoj temepraturi i povremeno okrenite.

Otprilike je potrebno oko desetak minuta da budu gotova. Tako uradite sa svim ostalim krilcima.

Servirajte ih uz sos po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti