• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za piletinu punjenu spanaćem i krem sirom: Brzo i zasitno jelo za celu porodicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočna piletina obradovaće vaša nepca

  • 0
Punjena piletina Foto: Shutterstock

Piletina je meso koje je verovatno najlakše za pripremu i sa kojim teško možete da pogrešite. Bareno, prženo, pečeno, punjeno raznim nadevima i filovima, pileće meso je uvek podjednako ukusno.

Ovo meso je uvek dobar izbor kada želite da napravite brz, ukusan, a zasitan obrok koji će oduševiti vaše ukućane. Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan, a ukoliko želite, uvek možete da dodate neku namirnicu ili začin po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 gr svežeg spanaća
  • 250 gr krem sira po izboru
  • so, biber
  • kašičica belog luka u prahu
  • ulje za podmazivanje

Priprema:

Pileća prsa isecite na malo deblje šnicle, pa ih dobro usolite i začinite.

Svaku šniclu zasecite po sredini, ali ne do kraja.

Meso ostavite u frižideru.

Spanać iseckajte sitno, pa ga pomešajte sa krem sirom, začinima i belim lukom u prahu.

Filom napunite meso i zatvorite ga čačkalicom, kako u toku pečenja ne bi previše iscurio. 

Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa poređajte meso.

Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Meso služite uz sos na bazi majoneza i omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti