• 0

Recept za šampitu kao iz poslastičarnice: Kremasto zadovoljstvo koje vraća u detinjstvo

, Telegraf

Ukusan kolač koji ćete spremiti za tili čas

  • 0
Torta, šampita

Foto: Shutterstock

Sladokusci će se složiti da je šampita jedan od najboljih izbora kada želite da pojedete nešto slatko, ukusno i kremasto. Tanka kora na kojoj stoji slasni šam je pravo savršenstvo za vaša nepca.

Ukoliko ste ljubitelj ovog kolača, onda ste na pravom mestu, jer smo za vas spremili recept koji će vam uspeti baš svaki put.

Sastojci za koru:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlake vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Sastojci za šam:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • limunov sok
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode
  • 50 gr crne čokolade za dekoraciju

Priprema:

U posudi umutite žumanca, pa dodajte šećer i ostale sastojke.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa sipajte smesu i pecite je na 180 stepeni 15 minuta. 

Za to vreme pripremite šam, a kada kora bude gotova, odvojite je od papira za pečenje, pa je ostavite da se ohladi.

Ušpinujte jednu šolju vode i jednu šolju šećera. Dobijeni sirup ostavite da se prohladi.

Belanca umutite u čvrst sneg, pa dodajte malo limunovog soka, šećer i so. Kada dobijete čvrst šam, polako, sve vreme muteći mikserom na najmanjoj brzini, sipajte sirup.

Sipajte sav šam preko kore, pa poravnajte.

Na pari istopite čokoladu, pa dekorišite kolač.

Šampitu ostavite da se ohadi, a onda je isecite na kocke željene veličine i uživajte.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima