• 2

Recept za starinski koh: Jeftina poslastica koja vraća u detinjstvo

, Telegraf

Jednostavna i brza priprema omiljene poslastice

  • 2
Koh, kolač, mleko, slatkiš

Foto: Shutterstock

Činjenica je da su naše bake i mame bile prave majstorice u kuhinji, koje su od svakodnevnih i pristupačnih sastojaka smišljale i pravile toliko različitih slatkih i slanih jela.

Takođe, iako su danas dostupne poslastice i iz drugih krajeva sveta, uvek se vraćamo onim starim, koje smo jeli još kao deca. Upravo takvi jednostavni i pristupačni, recepti poput koha su na ovom podneblju omiljeni.

Ovo je sočna poslastica, brzo i lako se pravi, a želju za slatkim će utoliti velikom broju ljudi.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 9 kašika pšeničnog griza
  • 1 litar mleka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • kašičica ulja 
  • kašika brašna

Priprema: 

Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca dobro umutite sa šest kašika šećera i dve kesice vanilin šećera.

Dodajte žumanca i griz, pa žicom ili špatulom sve pažljivo sjedinite, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta.

Kašičicom ulja podmažite pleh i pospite ravnomerno kašikom brašna, a višak istresite.

Smesu pažljivo rasporedite po plehu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Mleko stavite da se kuva, dodajte osam kašika šećera i kašiku ekstrakta vanile. Začekajte da provri i da se sav šećer otopi, pa ga sklonite i zalijte vruću koru.

Zaliveni koh bi trebalo da pliva u mleku, a kako bi bolje upio, izbockajte ga viljuškom ili čačkalicom.

Ostavite koh da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga dobro ohladite u frižideru i poslužite.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    Sad je to poslastica Tre leće, dodali malo karamel preliva odozgo i kao mih mleka za prelivanje i eto poslastice za kojom svi lude. Naše bake ga pravile od domaćih sastojaka umešenih s ljubavlju, ali mu ime nije tako fensi 😘

    14
    1

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima