• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za puter kiflice koje dišu i mirišu: Neodoljivo domaće pecivo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je veoma jednostavna, a ukus nezaboravan

  • 2
Kiflice Foto: Shutterstock

Iako svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za kiflice, teško je odoleti nekim novim prepisima koji obećavaju mekane, ukusne, rolnice, a još ako mirišu na puter - stvar je prilično jasna, definitivno će biti isprobane.

Ovo je upravo takav recept, koji ćete definitivno uvrstiti na svoj repertoar slanih posluženja.

Ukusne su i sutradan, a mogu se i zalediti pre pečenja, pa ćete tako uvek imati sveže, domaće pecivo na dohvat ruke.

Sastojci:

  • 1 kg brašna 
  • 400 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 2 belanceta
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 2 ravne kašike šećera
  • 100 ml ulja
  • 250 gr putera
  • 2 žumanceta za premazivanje

Priprema:

Mleko i vodu zagrejte da budu mlaki, dodajte šećer i izmrvljen kvasac. Sačekajte da kvasac zapeni, pa dodajte so, belanca, ulje i sve lepo sjedinite.

Brašno postepeno dodajte, pa umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte ga folijom i čistom krpom i ostavite oko sat vremena da narasta.

Testo potom premesite, podelite na dve jednake jufke i razvucite ih na manje, jednake krugove. Jedan krug premažite polovinom putera, preko njega stavite drugi i sve oklagijom razvucite još tanje.

Isecite testo na jednake troguliće, punite ih nadevom po izboru ili ih ostavite prazne, pa savijte krajeve ka sredini, a onda srolajte u kiflicu.

Poređajte gusto u podmazani pleh i ostavite da narastaju oko 15 minuta.

Žumanca razmutite, premažite svaku kiflicu i narendajte ostatak putera.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada su gotove, prekrijte ih vlažnom krpom ili folijom, kako bi ostale mekane i dok se hlade.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • С-17

    28. januar 2022. | 09:27

    Ух дивне ли су!

    Podelite komentar

  • Vesna Dragojlović

    28. januar 2022. | 08:52

    Zaista divno od vas! Hvala za recepte👍

    Podelite komentar