• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za domaću kiselu pavlaku: Izdašna i ukusna, a uz vlašac dobićete i namaz

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kisela pavlaka je čest dodatak jelima, a nije je teško napraviti ni kod kuće

  • 0
kisela pavlaka pavlaka Foto: Pixabay

Kisela pavlaka koristi se za razne salate, namaze, ali i kao dodatak sosevima i raznim jelima. Ona i nije baš tako jeftina u prodavnicama, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine jeftinije, brzo i lako kod kuće,a ukus će joj biti lepši i kremastiji od one kupovne.

Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka, a ako joj, na primer, dodate vlašac dobićete odličan namaz koji možete da poslužite za doručak, večeri ili užinu uz neko pecivo ili sendvič.

Sastojci: 

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 1 velika kašika kupovne kisele pavlake
  • so po ukusu

Priprema: 

Skuvajte i prohladite mleko, pa u njega umešajte kiselu pavlaku razređenu sa malo mlakog mleka.

Poklopite posudu pa je staviti u rernu zagrejanu na 50 stepen.

Ostavite dva sata u toploj pećnici da se ukiseli, pa izvadite i proverite da li je vrenje završeno. Ako jeste, posudu sa pavlakom stavite u frižider i ostavite je da prenoći.

Kada sutradan izvadite posudu iz frižidera, obložite je gazom tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i okačite da se dobro ocedi.

Znaćete da je pavlaka spremna kada više iz gaze ne bude kapala tečnost.

Prebaciti pavlaku  iz gaze u posudu u kojoj ćete je čuvati, posolite po ukusu i izmešajte. Možete je koristiti kao dodak jelima, ali i kao namaz ili osnovu za neku salatu.

Prijatno!

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti