• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za začinjeni karfiol iz rerne: Aromatičan i ukusan, probudiće sva čula

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako pripremljen će oduševiti i one koji ga ne vole baš toliko

  • 0
Karfiol ručak Foto: Shutterstock

Verujemo da nemate u planu da sunčan februarski dan provedete pored šporeta spremajući hranu. Sve što vam je potrebno jeste jelo koje se brzo sprema, a koje je ujedno zasitno i zdravo. 

Recept za začinjeni karfiol iz rerne je jednostavan, a ovako pripremljen će oduševiti i one koji ga ne vole.

Možete ga poslužiti kao prilog uz piletinu, a uz sezonsku salatu i omiljeni preliv može biti i ceo obrok.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice začinske paprike
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • začini po ukusu
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Glavicu karfiola podelite na cvetiće. One manje ostavite cele, a veće presecite napola.

Karfiol stavite u veću posudu, pa dodajte sve navedene začine i one po vašem ukusu.

Sve prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte.

Tepsiju u kojoj ćete peći karfiol obložite papirom za pečenje, pa izručite začinjeni karfiol.

Pecite u zagrejnoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Na polovini pečenja promešajte karfiol.

Pečeni karfiol prebacite na tanjir i dekorišite sveže seckanim peršunom.

Služite ga dok je topao.

Prijatno!

Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti